Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Risotto z kiełbasą, kukurydzą, groszkiem i pomidorem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i przesmaż na niej do zrumienienia pokrojoną w plasterki kiełbasę.
  2. Następnie wsyp ryż, a po minucie posiekaną cebulę, czosnek, paprykę i smaż dalej 2-3 min. Zalej całość bulionem, dopraw solą oraz pieprzem i duś pod przykryciem około 10 min.
  3. Po tym czasie dodaj odsączoną kukurydzę z groszkiem, wymieszaj i gotuj kolejne 10 min. Kiedy płyn się wchłonie posyp risotto serem, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, dopraw do smaku i wymieszaj. Risotto podawaj samodzielnie lub jako dodatek do mięs lub ryb.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz