Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Risotto z kiełbasą, kukurydzą, groszkiem i pomidorem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i przesmaż na niej do zrumienienia pokrojoną w plasterki kiełbasę.
    2. Następnie wsyp ryż, a po minucie posiekaną cebulę, czosnek, paprykę i smaż dalej 2-3 min. Zalej całość bulionem, dopraw solą oraz pieprzem i duś pod przykryciem około 10 min.
    3. Po tym czasie dodaj odsączoną kukurydzę z groszkiem, wymieszaj i gotuj kolejne 10 min. Kiedy płyn się wchłonie posyp risotto serem, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, dopraw do smaku i wymieszaj. Risotto podawaj samodzielnie lub jako dodatek do mięs lub ryb.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy