-
Miruna w delikatnej panierce
Filety umyj, osusz papierowym ręcznikiem, posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Następnie przygotuj płynną panierkę do filetów z jajka,...
-
FLAKI WOŁOWE W ROSOLE
Flak obgotuj i wyczyść.W garnku podsmaż na maśle i oliwie cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj flaki i przyprawy. Całość zalej wywarem i gotuj do...
-
Kiełbasa pieczona z miodem i musztardą
Cebulę kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie do zeszklenia. Doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na...
-
Zupa fasolowa na żeberkach
Ziemniaki oraz marchew obierz i pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z odrobiną soli. Fasolę wypłucz, a następnie...
-
Kurczak duszony z warzywami
Kurczaka natrzyj solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Marchew pokrój w paski, kalafiora podziel na różyczki, a cukinię...
-
Sznycle z indyka
Sznycle z indyka rozbij tłuczkiem. Jajka wbij do miski, posól, roztrzep dokładnie widelcem. Zanurzaj kolejno kawałki mięsa w jajku, a następnie...
-
Zupa krem z pomidorów i papryki
Pomidory przekrój na pół, ułóż w naczyniu do zapiekania z kawałkami papryki i cebulą pokrojoną w ósemki. Warzywa skrop oliwą,...
-
Zapiekanka z cukinią i świderkami
Makaron ugotuj al dente i przelej zimną wodą. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj posiekane cebulę i czosnek. Smaż, aż się zeszklą. Następnie dodaj...
-
Bananowe ciasteczka
Banany rozgnieć widelcem, dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Z masy formuj lekko spłaszczone ciasteczka, układaj na blasze. Piecz ok. 20 minut...
-
Żeberka w miodzie
Żeberka podziel na kawałki po ok. 150 g, natrzyj przyprawą staropolską i odstaw na pół godziny do lodówki. Cebulę obierz i pokrój w...

