-
Bitki w sosie grzybowym
Mięso podziel na kotlety, delikatnie rozklep tłuczkiem do mięsa, dopraw solą, pieprzem i oprósz mąką. Na patelni rozgrzej po 1 łyżce masła i...
-
Stek kruchy z antrykotu
Przygotowanie sosu (salsa z czerwonej cebuli) Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, dodajemy niewielką ilość sosu sojowego, miodu,...
-
Sakiewki z pizzy z mięsem mielonym
Rozgrzej piekarnik do maksymalnej temperatury z blachą do pieczenia w środku. W misce wymieszaj obie mąki z solą i zrób w środku...
-
Pieczony schab ze śliwką
Przygotuj kupiony schab ze śliwką. Wymieszaj oliwę z przyprawami – taką mieszanką natrzyj dokładnie mięso i odstaw na noc, aby nabrało w pełni...
-
Kurczak Kung Pao
Kurczaka dopraw solą i pieprzem, a następnie oprósz 3 łyżkami skrobi ziemniaczanej. Smaż małymi partiami w głębokim tłuszczu (2 łyżki oleju...
-
Rolady wołowe
Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą, żeby go nie kaleczyć. Pół cebuli pokrój w piórka –...
-
Gyros z kurczaka
Piersi oczyszczamy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Mieszamy 3 łyżki oliwy, oregano, sól, pieprz. Do tak powstałej marynaty wkładamy mięso,...
-
Zupa rybna z łososiem
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj z włoszczyzną, zielem angielskim i liściem laurowym w ¾ litra wody. Paprykę uduś do...
-
Tradycyjne ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
Drożdże rozkruszyć, dodać 2 łyżki cukru, ciepłe mleko i 3 łyżki mąki. Rozczyn wymieszać i odstawić na 15 min w ciepłemiejsce. Jajka utrzeć z cukrem. Do...
-
Kurczak w panierce z krakersów
Do miski wlewamy jogurt, sól i pieprz. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do jogurtowej marynaty. Wkładamy do lodówki na co...

