Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa meksykańska z pulpecikami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem przez ok. 2 min. Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w paski. Po kolejnych 2 min. dodaj kminek. Całość zamieszaj i zalej wywarem.
    2. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Kiedy zupa się zagotuje, wsyp ryż. Po chwili pomidory i odcedzoną fasolę. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Dopraw solą i ostrą papryką. Trzymaj na malutkim ogniu.
    3. Mięso mielone wymieszaj z białkiem, bułką tartą, łyżką posiekanej natki pietruszki oraz solą i ostrą papryką. Uformuj malutkie pulpeciki. Gotuj przez 5-7 min w osolonej wodzie. Zupę podawaj z pulpecikami, startym serem i posiekaną natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy