Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zupa meksykańska z pulpecikami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem przez ok. 2 min. Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w paski. Po kolejnych 2 min. dodaj kminek. Całość zamieszaj i zalej wywarem.
  2. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Kiedy zupa się zagotuje, wsyp ryż. Po chwili pomidory i odcedzoną fasolę. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Dopraw solą i ostrą papryką. Trzymaj na malutkim ogniu.
  3. Mięso mielone wymieszaj z białkiem, bułką tartą, łyżką posiekanej natki pietruszki oraz solą i ostrą papryką. Uformuj malutkie pulpeciki. Gotuj przez 5-7 min w osolonej wodzie. Zupę podawaj z pulpecikami, startym serem i posiekaną natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz