Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kurczak duszony z warzywami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka natrzyj solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Marchew pokrój w paski, kalafiora podziel na różyczki, a cukinię pokrój w kostkę lub plastry.
  2. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż kurczaka na rumiano ze wszystkich stron. Dodaj czosnek, wymieszaj i podlej mięso bulionem, po czym duś pod przykryciem ok. 30 min. Po tym czasie dodaj warzywa, dopraw oregano, solą, pieprzem i duś kolejne 10 min.
  3. Śmietanę wymieszaj z mąką, zahartuj odrobiną sosu, dodaj do kurczaka, wymieszaj i zagotuj. Przed podaniem posyp potrawę posiekaną natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz