Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Żeberka w miodzie

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka podziel na kawałki po ok. 150 g, natrzyj przyprawą staropolską i odstaw na pół godziny do lodówki. Cebulę obierz i pokrój w piórka - tzn. najpierw pokrój ją w plastry, które podziel następnie palcami na pojedyncze piórka, a czosnek drobno posiekaj.
  2. Obsmaż żeberka na gorącym oleju do zrumienienia i przełóż do żaroodpornego naczynia. Na tłuszczu po smażeniu żeberek przesmaż lekko cebulę, po czym dodawaj kolejno co chwilę mieszając: czosnek, koncentrat pomidorowy, miód, ocet, majeranek, zioła prowansalskie. Na końcu wlej rosół z kostki i gotuj całość na małym ogniu ok. 10 min.
  3. Następnie zalej żeberka sosem, tak aby były całkowicie w nim zanurzone. Przykryj naczynie i piecz przez ok. 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 170°C, aż mięso będzie miękkie.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz