-
Łosoś zapiekany w cieście francuskim
Rybę pokrój w drobną kostkę, przypraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. Pora pokrój w cienkie krążki. Na patelni...
-
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami
Makaron ugotuj al dente, wedle instrukcji na opakowaniu. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż cebulę, paprykę oraz cukinię przez 2-3...
-
Karkówka z grilla w marynacie piwnej
Kotlet zbijamy pięścią (nie używamy tłuczka, bo mięso będzie za suche). Z miodu, oleju, piwa, musztardy i pozostałych przypraw (pieprzu, soli, majeranku,...
-
Hamburgery
Mięso wymieszaj z drobno posiekaną cebulą, dopraw solą i pieprzem. Uformuj kotlety, każdy skrop oliwą i usmaż na patelni grillowej lub zwykłej. Majonez...
-
Flaczki z kurczaka
Bulion doprowadź do wrzenia, dodaj do niego ćwiartkę kurczaka, marchew oraz seler i gotuj ok. 40 min. W tym czasie pierś pokrój w paseczki, a...
-
SUM PIECZONY W SOSIE MAŚLANYM
Rybę dopraw solą i pieprzem, po czym ułóż w naczyniu do zapiekania nasmarowanym masłem. W rondelku rozpuść masło, dodaj cebulę oraz czosnek. ...
-
Racuszki z jabłkami
Drożdże połącz z cukrem, zalej letnim mlekiem, odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce. Do drożdży dodaj sól, mąkę i jajko, wymieszaj. Odstaw...
-
Zupa krem z cukinii
Zupa krem to szybkie i bardzo proste do przygotowania danie. Najlepiej przyrządzić je z sezonowych warzyw - latem na przykład z cukinii - i doprawić miętą...
-
Ośmiornica po galicyjsku
Zamrożoną ośmiornicę dużo łatwiej przyrządzić niż świeżą. Kryształki lodu tworzące się podczas mrożenia rozdzierają włókna mięsa, sprawiając, że...
-
Łosoś smażony z sosem jogurtowym
Płat łososia potnij w poprzek na 4 cm paski. Następnie skrop sokiem z cytryny, posyp koperkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowane kawałki obtocz dokładnie...

