-
Kurczak w chrupiącej panierce
Maślankę lub jogurt wymieszaj z ostrą papryką, ziołami prowansalskimi, posiekanym czosnkiem oraz solą. Kurczaka oprósz solą oraz pieprzem i marynuj...
-
Węgierska zupa gulaszowa
Wołowinę pokroić na niewielkie kawałki, cebule posiekać, a marchew, korzeń pietruszki i selera obrać i pokroić w kostkę, osobno obrać pomidor, a następnie...
-
Smoothie z bananem, kiwi i szpinakiem
Kiwi i banany obierz, zmiksuj ze szpinakiem na gęsty, gładki napój. W razie konieczności dolej nieco soku pomarańczowego lub wody. Składniki na 2...
-
Sernik na zimno z owocami
Ser mielimy dwu lub trzykrotnie, następnie ucieramy go z cukrem. Możemy też skorzystać z gotowego sera twarogowego do ciast. Do sera dodajemy galaretkę...
-
Pierś nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Dodaj cebulę, smaż przez 2 min, aż zmięknie. Po tym czasie wrzuć pomidory suszone pokrojone w paski, smaż dodatkowe 2...
-
Pieczona biała kiełbasa z sosem chrzanowym
Kiełbasę nakłuj wykałaczką w kilku miejscach. Ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z cebulą pokrojoną w ćwiartki, zmiażdżonym czosnkiem, liściem...
-
Gulasz węgierski
Przygotowanie mięsa: Mięso osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Mięsa na gulasz nie marynujemy,...
-
Pieczone kasztany
Kasztany myjemy ciepłą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kładziemy je płaską stroną na desce i nacinamy nożem po skosie aby powstał X....
-
Smażone udka i podudzia z kurczaka
Do miski wsyp wszystkie przyprawy, dodaj dwie łyżki oleju, po czymw ymieszaj ze sobą wszystko. Kurczaka dokładnie natrzyj powstałą marynatą, następnie...
-
Kaczka z jabłkami
Kaczkę wyjmij z opakowania i umieść w brytfannie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 60 min na każdy kilogram mięsa. Od czasu...

