Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zapiekanka z cukinią i świderkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente i przelej zimną wodą. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj posiekane cebulę i czosnek. Smaż, aż się zeszklą. Następnie dodaj mięso mielone, dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem i smaż przez 7-8 min, na średnim ogniu. Po tym czasie wlej pomidory z bulionem i duś kolejne 7 min na małym ogniu.
  2. Na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Cukinię i marchewkę pokrój w krążki. Warzywa wrzuć na patelnię i smaż przez około 5 min, do czasu aż się zrumienią. Naczynie do zapiekania posmaruj pozostałą oliwą i oprósz bułką tartą.
  3. Zawartość obydwu patelni wymieszaj ze sobą, dodaj 2/3 startego sera i posiekaną bazylię. Resztą sera posyp wierzch zapiekanki i wstaw ją na 20-25 min do nagrzanego do 180°C piekarnika.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
9 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz