Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sznycle z indyka

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Sznycle z indyka rozbij tłuczkiem. Jajka wbij do miski, posól, roztrzep dokładnie widelcem.
    2. Zanurzaj kolejno kawałki mięsa w jajku, a następnie obtaczaj w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor (ok. 3 min na każdą stronę). Odkładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
    3. Pomidory sparz wrzątkiem (ok. 30 sek.), ostudź i obierz ze skórki, pokrój w grubą kostkę. Sznycle ułóż na półmisku, przykryj je rukolą i posyp pomidorkami. Na koniec skrop oliwą i sokiem z cytryny wymieszanym z cukrem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    6 głosów