Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa krem z pomidorów i papryki

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pomidory przekrój na pół, ułóż w naczyniu do zapiekania z kawałkami papryki i cebulą pokrojoną w ósemki. Warzywa skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem.
    2. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180˚C, na 40 minut.
    3. Upieczone warzywa zmiksuj z wodą/bulionem na gładki krem, przypraw do smaku. Dla podkreślenia koloru zupy możesz dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.

    Porcja dla 3 osób

     

    Czy wiesz że...

    średniej wielkości pomidor (około 130 g) jest źródłem potasu. Potas jest ważnym składnikiem diety dla osób aktywnych fizycznie, gdyż wspiera prawidłowe funkcjonowanie mięśni.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos