-
Pstrąg zapiekany z włoszczyzną
Na 2 łyżkach oliwy zeszklij drobno posiekaną cebulę. Do cebuli dodaj włoszczyznę pokrojoną w słupki, liść laurowy i ziele angielskie, duś kilka minut....
-
Szaszłyki z kiełbasy
Kiełbasę, cukinię i boczek pokrój na plastry, następnie wymieszaj z olejem, majerankiem oraz pieprzem i odstaw na 30 min w chłodne miejsce. Na...
-
Zapiekanka z dorszem
Ryby gotuj w mleku z dodatkiem przekrojonej na pół cebuli przez ok. 4 min. Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Dolej część mleka...
-
Schab w cieście z ziołową pierzynką
Schab przypraw solą, pieprzem, musztardą oraz majerankiem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Pieczarki pokrój na plasterki, przesmaż z...
-
Flaczki z kurczaka
Bulion doprowadź do wrzenia, dodaj do niego ćwiartkę kurczaka, marchew oraz seler i gotuj ok. 40 min. W tym czasie pierś pokrój w paseczki, a...
-
Pstrąg łososiowy na musie z pieczonej papryki
Paprykę opiecz nad ogniem kuchenki lub w piekarniku, aż jej skórka stanie się czarna. Włóż do woreczka foliowego i gdy ostygnie obierz....
-
Zupa węgierska z łopatką wieprzową
Łopatkę pokrój w 3 cm paski i zamarynuj w drobno posiekanym czosnku, kminku, majeranku, liściu laurowym, zielu angielskim oraz soli i pieprzu. W...
-
Sznycle z indyka
Sznycle z indyka rozbij tłuczkiem. Jajka wbij do miski, posól, roztrzep dokładnie widelcem. Zanurzaj kolejno kawałki mięsa w jajku, a następnie...
-
Pierś gęsi z karmelizowanymi gruszkami
Piekarnik rozgrzej do 170°C. Natnij skórę na piersiach, co 2-3 cm. Mięso dopraw solą oraz pieprzem i odstaw na 15 min. Na patelni rozgrzej olej...
-
Kurczak cytrynowy z tymiankiem
Piekarnik, rozgrzej do 170°C. W miseczce przygotuj marynatę: wymieszaj sok z jednej cytryny z 2 łyżkami oliwy, posiekanym tymiankiem (3 gałązki),...

