Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Flaczki z kurczaka

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Bulion doprowadź do wrzenia, dodaj do niego ćwiartkę kurczaka, marchew oraz seler i gotuj ok. 40 min. W tym czasie pierś pokrój w paseczki, a pietruszkę posiekaj. Warzywa oraz ćwiartkę kurczaka wyjmij i ostudź. Mięso z ćwiartki kurczaka oddziel od kości i pokrój w paseczki.
  2. Miękkie warzywa pokrój w cienkie paski. Do garnka dodaj surowe piersi oraz podgotowane mięso i warzywa. Zupę dopraw solą, pieprzem, majerankiem i gotuj kolejne 25-30 min.
  3. Na 10 min przed końcem gotowania w rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę z ostrą papryką i dokładnie wymieszaj. Zasmażkę zalej szklanką zupy i dodaj do garnka. Przed podaniem posyp flaczki posiekaną natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
14 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz