Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Szaszłyki z kiełbasy

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kiełbasę, cukinię i boczek pokrój na plastry, następnie wymieszaj z olejem, majerankiem oraz pieprzem i odstaw na 30 min w chłodne miejsce.
    2. Na patyki do szaszłyków nabijaj na zmianę kiełbasę, owinięte w boczek pomidorki, ponownie kiełbasę, cukinię i tak do końca. Szaszłyki wstaw na 15 min do nagrzanego do 180°C piekarnika.
    3. Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem, koperkiem, natką i pozostałymi składnikami. Wymieszaj i gotowe. Szaszłyki podawaj z sosem.

    Sos:

    • 300 ml jogurtu naturalnego
    • 1 ząbek czosnku
    • po pół pęczka koperku i natki pietruszki
    • pół łyżeczki musztardy
    • pół łyżeczki miodu
    • sól, pieprz
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy