-
Pstrąg z pietruszką i skórką cytrynową
Cebulę drobno pokrój, natkę posiekaj, połącz, przypraw do smaku solą. Tak powstałą mieszanką nafaszeruj ryby. Pstrągi ułóż w naczyniu do...
-
Żeberka pieczone z dipem z pieczonej papryki
Żeberka piecz ok. 20 minw nagrzanym do 200°C piekarniku, ewentualnie na końcu podgrilluj przez 1 min. Z papryk usuń gniazda nasienne, ułóż je...
-
Gazpacho hiszpański chłodnik
Ogórka obierz ze skórki, pokrój na talarki. Paprykę, pomidory oraz cebulę podziel na mniejsze kawałki. Zmiksuj na gładki krem z...
-
Lody brzoskwiniowo-jogurtowe
Brzoskwinie wypestkuj, obierz ze skórki, zmiksuj na gładki mus. W razie konieczności dosłodź miodem.Do jogurtu dodaj łyżkę miodu,...
-
Tarta z łososiem i brokułami
Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, dno wysyp bułką tartą (zapobiegnie rozmoczeniu spodu). Wstaw do lodówki. Brokuły podziel na...
-
Sałatka z arbuzem
Arbuza pokrój w kostkę, podobnie ser. Ułóż na talerzu, dodaj odsączone z zalewy czarne oliwki i pokrojoną w krążki cebulę.Całość skrop oliwą...
-
Szaszłyki z indyka w jogurtowym sosie
Mięso pokrój w kostkę, posól, popierz po czym zalej jogurtem, dodaj drobno posiekany czosnek, miód i paprykę. Całość wymieszaj i...
-
Zupa krem z pomidorów i papryki
Pomidory przekrój na pół, ułóż w naczyniu do zapiekania z kawałkami papryki i cebulą pokrojoną w ósemki. Warzywa skrop oliwą,...
-
Lody bananowo-malinowe
Maliny i banany w skórce, włóż na kilka godzin do zamrażalnika. Do misy malaksera włóż obrane za skórki, zamrożone banany...
-
Pstrąg z gremolatą
Ziemniaki dokładnie umyj, osusz. Przekrój na połówki, skrop 2 łyżkami oliwy, przypraw solą i pieprzem, piecz do zezłocenia skórki w...

