Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Schab w cieście z ziołową pierzynką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Schab przypraw solą, pieprzem, musztardą oraz majerankiem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Pieczarki pokrój na plasterki, przesmaż z posiekanym czosnkiem na łyżce masła przez 2-3 min, do momentu, aż odparuje woda. Następnie pieczarki dopraw solą oraz pieprzem, dodaj natkę pietruszki i zmiksuj lub zmiel i wystudź.
    2. Schab obsmaż na rumiano na mocno rozgrzanym oleju po około minucie z każdej strony i odstaw do wystudzenia. Na stole rozwiń płat ciasta francuskiego wystarczający do zawinięcia schabu. Na ciasto wyłóż farsz grzybowy, połóż mięso i całość zawiń mocno, zlepiając brzegi.
    3. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym żółtkiem i wstaw całość na godzinę do nagrzanego do 190°C piekarnika. Jeśli będzie się za bardzo rumieniło, przykryj folią aluminiową.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos