Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa węgierska z łopatką wieprzową

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Łopatkę pokrój w 3 cm paski i zamarynuj w drobno posiekanym czosnku, kminku, majeranku, liściu laurowym, zielu angielskim oraz soli i pieprzu.
    2. W garnku rozgrzej olej, podsmaż przez 2-3 min cebulę, pokrojoną w dużą kostkę. Dodaj mięso, paprykę pokrojoną w paski i smaż dalej 3-4 min. Następnie wsyp słodką paprykę, dodaj koncentrat i pomidory. Gotuj całość 2-3 min, po czym wlej bulion.
    3. Kiedy zupa się zagotuje wsyp pokrojone w kostkę ziemniaki i dopraw całość solą oraz pieprzem. Zupę węgierską gotuj dalej ok.15 min – do miękkości ziemniaków i mięsa. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    8 głosów