Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zupa węgierska z łopatką wieprzową

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Łopatkę pokrój w 3 cm paski i zamarynuj w drobno posiekanym czosnku, kminku, majeranku, liściu laurowym, zielu angielskim oraz soli i pieprzu.
  2. W garnku rozgrzej olej, podsmaż przez 2-3 min cebulę, pokrojoną w dużą kostkę. Dodaj mięso, paprykę pokrojoną w paski i smaż dalej 3-4 min. Następnie wsyp słodką paprykę, dodaj koncentrat i pomidory. Gotuj całość 2-3 min, po czym wlej bulion.
  3. Kiedy zupa się zagotuje wsyp pokrojone w kostkę ziemniaki i dopraw całość solą oraz pieprzem. Zupę węgierską gotuj dalej ok.15 min – do miękkości ziemniaków i mięsa. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
8 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz