Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zapiekanka z dorszem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryby gotuj w mleku z dodatkiem przekrojonej na pół cebuli przez ok. 4 min. Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Dolej część mleka pozostałego po ugotowaniu ryb i zrób purēe. Dodaj koperek.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj mąkę. Wlej ok. 1 szklanki mleka pozostałego po ugotowaniu ryb. Ciągle mieszając, gotuj przez 2 min, aż uzyskasz gęsty sos. Dopraw do smaku.
  3. Na dno naczynia do zapiekania połóż ryby, wlej na nie sos wraz z groszkiem, na wierzchu połóż purēe i kilka kawałków masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz, aż wierzch dania się zarumieni, ok. 35 min.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz