Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zapiekanka z dorszem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ryby gotuj w mleku z dodatkiem przekrojonej na pół cebuli przez ok. 4 min. Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Dolej część mleka pozostałego po ugotowaniu ryb i zrób purēe. Dodaj koperek.
    2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj mąkę. Wlej ok. 1 szklanki mleka pozostałego po ugotowaniu ryb. Ciągle mieszając, gotuj przez 2 min, aż uzyskasz gęsty sos. Dopraw do smaku.
    3. Na dno naczynia do zapiekania połóż ryby, wlej na nie sos wraz z groszkiem, na wierzchu połóż purēe i kilka kawałków masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz, aż wierzch dania się zarumieni, ok. 35 min.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos