Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Zapiekanka z dorszem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryby gotuj w mleku z dodatkiem przekrojonej na pół cebuli przez ok. 4 min. Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Dolej część mleka pozostałego po ugotowaniu ryb i zrób purēe. Dodaj koperek.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj mąkę. Wlej ok. 1 szklanki mleka pozostałego po ugotowaniu ryb. Ciągle mieszając, gotuj przez 2 min, aż uzyskasz gęsty sos. Dopraw do smaku.
  3. Na dno naczynia do zapiekania połóż ryby, wlej na nie sos wraz z groszkiem, na wierzchu połóż purēe i kilka kawałków masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz, aż wierzch dania się zarumieni, ok. 35 min.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz