Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ryby gotuj w mleku z dodatkiem przekrojonej na pół cebuli przez ok. 4 min. Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Dolej część mleka pozostałego po ugotowaniu ryb i zrób purēe. Dodaj koperek.
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj mąkę. Wlej ok. 1 szklanki mleka pozostałego po ugotowaniu ryb. Ciągle mieszając, gotuj przez 2 min, aż uzyskasz gęsty sos. Dopraw do smaku.
- Na dno naczynia do zapiekania połóż ryby, wlej na nie sos wraz z groszkiem, na wierzchu połóż purēe i kilka kawałków masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz, aż wierzch dania się zarumieni, ok. 35 min.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5