Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Węgierska zupa gulaszowa

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę pokroić na niewielkie kawałki, cebule posiekać, a marchew, korzeń pietruszki i selera obrać i pokroić w kostkę, osobno obrać pomidor, a następnie pokroić go w drobną kostkę wraz z  papryką czerwoną, a czosnek drobno posiekać w garnku, w którym będziemy gotować zupę, rozpuścić smalec i podsmażyć na nim przez 10 min. cebulę, marchew, pietruszkę, seler oraz wołowinę. Po tym czasie dodać paprykę czerwoną  i ostrą w proszku oraz kminek. 
  2. Na tym etapie nie dodawać wody – przyprawy maja się rozpuścić w smalcu. Po chwili  lub gdy mięso będzie już dobrze obsmażone, dodać  paprykę czerwoną, pomidor i czosnek, a następnie zalać całość 1,4 l wody i dodać liście laurowe. Gotować minimum przez 1 godzinę.
  3. Ziemniaki obrać i pokroić w średnia kostkępo godzinie (mięso powinno być już prawie miękkie, jeśli nie jest to gotować jeszcze chwilę dłużej), dodać ziemniaki, sól, pieprz i gotować jeszcze 30 min.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz