Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Smażone udka i podudzia z kurczaka

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp wszystkie przyprawy, dodaj dwie łyżki oleju, po czymw ymieszaj ze sobą wszystko.
  2. Kurczaka dokładnie natrzyj powstałą marynatą, następnie odstaw natarte udka i podudzia do lodówki na 1,5 godziny.
  3. Smaż mięso na wolnym ogniu, aż się zarumieni ze wszystkich stron (ok. 15 min.), po czym przykryj pokrywką, zmniejsz ogień i smaż kolejne 40 min. od czasu do czasu (co ok. 10 min.) obracając kawałki kurczaka na drugą stronę.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz