Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Smażone udka i podudzia z kurczaka

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do miski wsyp wszystkie przyprawy, dodaj dwie łyżki oleju, po czymw ymieszaj ze sobą wszystko.
    2. Kurczaka dokładnie natrzyj powstałą marynatą, następnie odstaw natarte udka i podudzia do lodówki na 1,5 godziny.
    3. Smaż mięso na wolnym ogniu, aż się zarumieni ze wszystkich stron (ok. 15 min.), po czym przykryj pokrywką, zmniejsz ogień i smaż kolejne 40 min. od czasu do czasu (co ok. 10 min.) obracając kawałki kurczaka na drugą stronę.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos