Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kurczak w chrupiącej panierce

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Maślankę lub jogurt wymieszaj z ostrą papryką, ziołami prowansalskimi, posiekanym czosnkiem oraz solą. Kurczaka oprósz solą oraz pieprzem i marynuj w przyprawionej maślance, przez około 2-3 godz.
    2. Płatki kukurydziane lekko pokrusz i wymieszaj z mąką. Mięso wyjmij z marynaty i pozwól jej nadmiarowi spłynąć. Następnie obtocz podudzia i uda w płatkach z mąką, wklep dobrze posypkę.
    3. Uda i podudzia smaż na średnio rozgrzanym oleju (140°C) przez ok. 7-8 min. Po usmażeniu układaj je na ręczniku papierowym. Kurczaka podawaj z ulubionymi sałatkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    10 głosów