Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kurczak w chrupiącej panierce

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Maślankę lub jogurt wymieszaj z ostrą papryką, ziołami prowansalskimi, posiekanym czosnkiem oraz solą. Kurczaka oprósz solą oraz pieprzem i marynuj w przyprawionej maślance, przez około 2-3 godz.
  2. Płatki kukurydziane lekko pokrusz i wymieszaj z mąką. Mięso wyjmij z marynaty i pozwól jej nadmiarowi spłynąć. Następnie obtocz podudzia i uda w płatkach z mąką, wklep dobrze posypkę.
  3. Uda i podudzia smaż na średnio rozgrzanym oleju (140°C) przez ok. 7-8 min. Po usmażeniu układaj je na ręczniku papierowym. Kurczaka podawaj z ulubionymi sałatkami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
9 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz