Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łopatka pieczona z czosnkiem i majerankiem, podana z sosem pieczeniowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Łopatkę skrop olejem, obłóż liściem laurowym i zielem angielskim. Natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem, musztardą. Wstaw do lodówki na 12 godzin, aby przeszła smakami. Przed wstawieniem do piekarnika podlej bulionem.
  2. Piecz w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180°C około 2 godziny. Po upieczeniu odstaw mięso, aby „odpoczęło” przez 20 minut.
  3. W tym czasie zrób sos pieczeniowy. Do rondelka wsyp cukier, na średnim ogniu poczekaj, aż się rozpuści i powstanie karmel, około 2 minuty. Wlej sos z pieczenia oraz wodę, poczekaj aż całość się wymiesza i powstanie jednolity sos. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz