Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa węgierska

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wołowinę przesmaż na połowie porcji oleju na rumiano. Podsmażone mięso przypraw solą oraz pieprzem, podlej szklanką bulionu i duś około 1,5 godziny na wolnym ogniu do miękkości. Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę i pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę.
    2. Na patelni podgrzej pozostały olej i przesmaż cebulę z czosnkiem do zeszklenia, dodaj paprykę, po 5 minutach pomidory oraz przyprawy duś całość około 15 minut. Połącz mięso z bulionem oraz zawartością patelni i zagotuj. Dodaj ziemniaki i gotuj razem około 15 minut. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką.  
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    6 głosów