Wybierz swój sklep

Twój sklep:

Wybierz swój sklep i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

Stek wołowy z masłem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj. Miękkie  masło wymieszaj z czosnkiem, tymiankiem, natką pietruszki  i wstaw do lodówki do schłodzenia.
  2. Na zwykłej patelni rozgrzej oliwę i smaż steki po 1 minucie z każdej strony. Jeżeli steki smażysz na patelni grillowej, to nie musisz używać oliwy.
  3. Po usmażeniu przypraw wołowinę do smaku solą oraz pieprzem. Jej wcześniejsze solenie może sprawić, że mięso stanie się twarde. Steki z wołowiny podawaj z masłem ziołowym i ulubionymi dodatkami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 głosy