Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją. Piekarnik rozgrzewamy do 175˚ C.
    2. Cebulę oraz czosnek podsmażamy na oleju. Kiedy cebula będzie miękka, dodajemy mięso i podsmażamy do przyrumienienia. Doprawiamy do smaku.
    3. Mieszamy ryż z mięsem, cebulką, pietruszką i połową sera.
    4. Z papryk odcinamy górną część, wycinamy gniazda nasienne. Faszerujemy i posypujemy żółtym serem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i na dno wlewamy odrobinę wody. Pieczemy ok. 30 minut.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    7 głosów