Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Chlebek bananowy

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, sodę i sól. Rozpuścić masło. W drugiej misce jajka, razem z cukrem i masłem, roztrzepać na gładką masę.
    2. Dodać rozgniecione banany oraz orzechy włoskie i wymieszać. Tak przygotowaną masę (nie musi być gładka, większe kawałki bananów mogą zostać) dodać do miski z mąką i wymieszać. M
    3. asę wykładamy do wyłożonej papierem podłużnej foremki do pieczenia. Wierzch ciasta można przyozdobić orzechami włoskimi lub migdałami.
    4. Całość pieczemy 60 minut w 180°C
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów