-
Pasta tricollore con zucca e porro
Pasta tricollore con zucca e porro Boczek przekrój na pół i wyłóż na suchą patelnię, dopraw pieprzem. Podgrzewaj tak długo, aż wytopi...
-
Lasagne z cukinii z mięsem mielonym
Lasagne Pokrój cukinię w długie plastry za pomocą obieraczki i przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem, dodaj kilka łyżek oliwy, a...
-
Spaghetti z kurczakiem mozarellą i rukolą
Sałatka z rukoli Do naczynia blendera przełóż łyżkę musztardy, dodaj łyżkę octu i dwie łyżki miodu. Dopraw solą i pieprzem a następnie cały czas...
-
Omlet z gruszką, serem pleśniowym niebieskim i rukolą
Omlet Jaja wybij do miski, dodaj 1 szklankę śmietanki. Dopraw solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Rozgrzej patelnię i...
-
Panna cotta kawowa
Żelatynę rozpuść w kawie i odstaw, by napęczniała. Czekoladę rozpuść z mlekiem (w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej). Śmietankę podgrzej z...
-
Pizza bianca
Natkę pietruszki wymieszaj z czosnkiem i niewielką ilością oliwy – mieszanką posmaruj placki. Obłóż je serem podzielonym na mniejsze...
-
Ravioli z ricottą
Z przesianej mąki, żółtka, oliwy i 1 szklanki gorącej wody zagnieć elastyczne ciasto. Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj szpinak i smaż...
-
Gnocchi na szpinaku z suszonymi pomidorami
Gnocchi podsmaż na patelni zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Na oddzielnej patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj...
-
Risotto z gruszkami i orzechami
W garnku rozpuść około 30 g masła i zeszklij na nim cebulę. Dodaj ryż i smaż przez 2 min, po czym podlej winem i poczekaj, aż odparuje. Wlej część...
-
Makaron lumaconi z klopsikami
Chleb namocz w mleku. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na małym ogniu cebulę. Następnie dodaj czosnek i smaż około 5 minut. Dodaj passatę, dopraw i...

