Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ravioli z ricottą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Z przesianej mąki, żółtka, oliwy i 1 szklanki gorącej wody zagnieć elastyczne ciasto. Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj szpinak i smaż przez chwilę. Wymieszaj z ricottą, dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
    2. Ciasto podziel na pół i rozwałkuj na dwa cieniutkie płaty. Na jednym płacie ułóż w równych odstępach porcje farszu.
    3. Przykryj drugim płatem i dociśnij wokół nadzienia. Za pomocą foremki wytnij kółka. Gotuj krótko w osolonym wrzątku.
    4. Podawaj polane rozpuszczonym masłem i posypane skórką z cytryny.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów