-
Faszerowane pieczarki z serem cheddar i puddingiem z kalafiora i kakao
Steki z kalafiora Kalafiora obierz z liści i pokrój na mniejsze kawałki. Ukrój dwa grube plastry, pozostałego kalafiora zetrzyj na tarce o...
-
Roladki wieprzowe po polsku
Roladki schabowe z zapieczonymi ziemniakami Cebulę pokrój w ćwiartki razem ze skórą i przełóż na rozgrzaną patelnię. Dodaj...
-
Kotleciki z twarogiem, pieczoną dynią i kaszą bulgur
Obierz czerwoną cebulę i pokrój w piórka. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i wrzuć czerwoną cebulę. Podlej...
-
Gulasz
Gulasz Obierz cebulę i pokrój w piórka. Poszatkuj drobno kapustę. Ziemniaki umyj i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w...
-
Pieczony boczek na kaszotto z gryki i sosem koperkowym
Boczek pokrój w grube plastry, rozłóż płasko na blaszce i podgrzej w piekarniku. Rozgrzej dużą patelnię, dodaj łyżkę żurawiny i wsyp kaszę....
-
Gulasz segedyński
Kwaśnica Wodę z kapusty odlej do rondla. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz. Całość gotuj przez około 10 minut. Ziemniaki obierz,...
-
Biała kiełbasa z jabłkami i sosem żurkowym i smażonym ziemniakiem
Cebule obierz i pokrój w piórka. Białą cebulę przełóż na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Dodaj białą kiełbasę i przesmaż...
-
Zupa z ogórkiem kiszonym i soczewicą
Zupa Ogórki, marchewkę, korzeń pietruszki i seler zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzej dwie łyżki masła i przełóż...
-
Placek ziemniaczany z kaszanką
Do rondla dodaj wodę, cukier i ocet w proporcji 3, 2, 1 i zagotuj. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i odstaw, aby cebula się zamarynowała....
-
Dynia z kozim serem na kruchym cieście
Do miski przesiej mąkę, dodaj pokrojone w kostkę masło, wbij jajko i posól. Wyrób ciasto. Zawiń je w folię i na co najmniej 2 godziny wstaw...

