Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kurczak Kung Pao

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka dopraw solą i pieprzem, a następnie oprósz 3 łyżkami skrobi ziemniaczanej. Smaż małymi partiami w głębokim tłuszczu (2 łyżki oleju odłóż). Usmażone mięso odkładaj na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  2. W woku rozgrzej pozostałe 2 łyżki oleju kokosowego. Podsmaż na nim imbir, papryczki chili i cebulę, następnie dodaj kurczaka, orzechy i paprykę. Smaż cały czas energicznie mieszając.
  3. Podlej całość 1 szklanką przegotowanej wody, dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem sojowym, olejem sezamowym i cukrem. Na koniec zagęść sos, wlewając małym strumieniem zawiesinę z 1 łyżki skrobi ziemniaczanej rozprowadzonej w 3 łyżkach wody. Cały czas mieszaj.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz