Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Bitki w sosie grzybowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso podziel na kotlety, delikatnie rozklep tłuczkiem do mięsa, dopraw solą, pieprzem i oprósz mąką.
  2. Na patelni rozgrzej po 1 łyżce masła i oleju i smaż kawałki mięsa na rumiano, po około 2 min z każdej strony. 
  3. Zdejmij bitki na talerz, a na patelnię wlej pozostały olej. Wrzuć warzywa: cebulę, czosnek oraz grzyby. Podsmaż na mocnym ogniu, przez 3 min. Dodaj mięso, następnie wlej wino, poczekaj minutę, aż wszystkie smaki na patelni się przenikną. Wlej wywar i duś całość pod przykryciem przez 15 min.
  4. Po tym czasie dodaj śmietanę oraz tymianek i podgrzewaj dalej, aż sos stanie się kremowy (ok. 10 min). Dopraw solą i pieprzem. Na sam koniec dodaj posiekany koperek. 

Porcja dla 4 osób

Przepis specjalnie  dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz