Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Gyros z kurczaka

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Piersi oczyszczamy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Mieszamy 3 łyżki oliwy, oregano, sól, pieprz. Do tak powstałej marynaty wkładamy mięso, mieszamy i odstawiamy na minimum 2 godziny w chłodne miejsce. Na patelni mocno rozgrzewamy pozostałą oliwę i przesmażamy na niej cebulę, do zeszklenia. Cebulę zdejmujemy i smażymy kurczaka na lekko złoty kolor, dodajemy ponownie cebulę i smażymy na małym ogniu dodatkowe 2-3 minuty.
  2. Przygotowujemy sos jogurtowy: koperek i czosnek kroimy drobno, mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i dwiema łyżkami oliwy z oliwek. Gyros podajemy w podgrzanej tortilli z dodatkiem sosu jogurtowego oraz ogórkami i pomidorami pokrojonymi w plastry. Zabieganym polecamy również gotowe, przyprawione mięso do gyrosa.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz