Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Racuszki z jabłkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Drożdże połącz z cukrem, zalej letnim mlekiem, odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce.
  2. Do drożdży dodaj sól, mąkę i jajko, wymieszaj.
  3. Odstaw ciasto na 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie dodaj pokrojone w kostkę, obrane jabłka. Wymieszaj. Ciasto nakładaj łyżką na ciepły olej. Smaż na złoto. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Składniki na 2 porcje

 

Przepis przygotowała Agata Jędraszczak

 

 

Czy wiesz że...

w 2013 roku zamówiliśmy do sklepów sieci Biedronka 320 milionów sztuk polskich jabłek, a w naszej ofercie pojawia się aż ponad 10 ich odmian.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz