Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokrój w drobną kostkę, przypraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. Pora pokrój w cienkie krążki. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż na nim pory do zeszklenia, dodaj koperek i przypraw do smaku solą i pieprzem. Ostudzone pory wymieszaj z rybą i odstaw całość na 30 minut na sicie, by wypłynął z masy cały płyn. 
  2. Ciasto podziel na dwie części. Jedną część ciasta posmaruj musztardą, ułóż na niej masę rybno-porową i przykryj drugim kawałkiem ciasta.
  3. Brzegi ciasta zlep i posmaruj jajkiem roztrzepanym z odrobiną wody. Wierzch ciasta natnij w kilku miejscach, posmaruj pozostałym jajkiem i całość wstaw na 30 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Jeżeli wierzch będzie się rumienił przykryj go folią aluminiową.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz