Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rybę pokrój w drobną kostkę, przypraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. Pora pokrój w cienkie krążki. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż na nim pory do zeszklenia, dodaj koperek i przypraw do smaku solą i pieprzem. Ostudzone pory wymieszaj z rybą i odstaw całość na 30 minut na sicie, by wypłynął z masy cały płyn.
- Ciasto podziel na dwie części. Jedną część ciasta posmaruj musztardą, ułóż na niej masę rybno-porową i przykryj drugim kawałkiem ciasta.
- Brzegi ciasta zlep i posmaruj jajkiem roztrzepanym z odrobiną wody. Wierzch ciasta natnij w kilku miejscach, posmaruj pozostałym jajkiem i całość wstaw na 30 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Jeżeli wierzch będzie się rumienił przykryj go folią aluminiową.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5