Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tilapia pieczona z masłem pietruszkowo-czosnkowym i glazurowanymi marchewkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Masło połącz z drobno posiekaną pietruszką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem.
    2. Rybę ułóż na blasze do pieczenia, przypraw solą i pieprzem. Na każdym kawałku ułóż porcję masła. Piecz ok. 10 min w temp. 180°C.
    3. Marchewki obierz, pokrój w ok. 4 cm kawałki, obgotuj przez 2 min w osolonej wodzie. Przełóż na patelnię z łyżką masła, duś kilka minut, podlej sokiem.
    4. Dodaj miód, gotuj aż sos zgęstnieje. Podawaj na ciepło z rybą.

    Porcja dla 2 osób.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak.
     

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos