-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cassoulet z kaczki
Z kaczki wytnij piersi i udka. Natrzyj je dokładnie solą, pieprzem, czosnkiem i otartym tymiankiem. Odstaw w chłodne miejsce. Fasolę gotuj przez 1...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krewetki z czosnkiem
Krewetki wyłóż na sito, opłucz zimną wodą, po czym odsącz i osusz na papierowym ręczniku. Papryczkę chilli pokrój na plasterki, ząbki...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz z frytkami z selera
Mięso gulaszowe z boczkiem podsmaż na połowie oleju, do uzyskania rumianego koloru, przez 5-7 minut. Dopraw delikatnie solą i pieprzem, dodaj liść laurowy....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek z tuńczyka
Steki z tuńczyka dopraw solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę oraz czosnek. Dodaj pokrojoną paprykę, podlej białym...
-
6 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pulpeciki meksykańskie z czerwoną fasolą
Przygotuj sos: na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij na nim ząbek czosnku. Następnie dodaj pomidory i duś całość ok. 30 min. Na koniec dopraw bazylią...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Parówki po kanadyjsku
Parówki obierz z folii, ponacinaj je wzdłuż na głębokość ok. 1 centymetra, jednak nie docinaj do samych końców (pozostaw po...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka śledziowa
Filet mocz w wodzie przez ok. 1 godz. Następnie odsącz i pokrój na małe kawałki. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę,...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone Żeberka
Czosnek obierz, posiekaj i włóż do miski. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, pół łyżeczki soli, przyprawę staropolską,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Żeberka po cygańsku
Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą, dodać 1 szklankę wody i dusić około 5 min. Żeberka doprawić solą i pieprzem, umieścić w naczyniu...
-
12 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki z kurczaka faszerowana białymi warzywami z ziołową panierką
Pierś kurczaka przekrój na pół wzdłuż, dzięki temu uzyskasz 4 kawałki mięsa. Każdy kawałek rozklep tłuczkiem przez folię spożywczą, a...