Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kotlety z musztardą, miodem i rozmarynem z glazurowaną marchewką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Marchewki obierz i opłucz. Większe pokrój na mniejsze kawałki. W rondlu rozgrzej masło. Kiedy zacznie się rumienić, włóż marchewki. Smaż je przez 2 min, aż się zarumienią. Wlej wywar i gotuj na małym ogniu, aż pozostały płyn zgęstnieje ok. 20-25 min. Dopraw soląi pieprzem.
    2. Piekarnik rozgrzej do 170°C. Schab delikatnie rozklep tłuczkiem do mięsa, dopraw soląi pieprzem. Następnie obtocz w mące i usmażna rozgrzanym oleju, na złoty kolor po 2 min z każdej strony. Usmażony schab, ułóż w naczyniu do zapiekania.
    3. W miseczce wymieszaj miód, musztardę, czosnek, odrobinę soli oraz liście rozmarynu. Posmaruj glazurą kawałki mięsa i skrop sokiem z cytryny. Wstaw na 15 min do piekarnika. Podawaj z marchewką i ziemniakami z wody.

     

    Marchewka:

    •  500 g małych marchewek
    •  500 ml wywaru drobiowego z kostki
    •  50 g masła
    •  1 ząbek czosnku
    •  sól, pieprz 

    Porcja dla 5 osób.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń. 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos