Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Kotlety z musztardą, miodem i rozmarynem z glazurowaną marchewką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obierz i opłucz. Większe pokrój na mniejsze kawałki. W rondlu rozgrzej masło. Kiedy zacznie się rumienić, włóż marchewki. Smaż je przez 2 min, aż się zarumienią. Wlej wywar i gotuj na małym ogniu, aż pozostały płyn zgęstnieje ok. 20-25 min. Dopraw soląi pieprzem.
  2. Piekarnik rozgrzej do 170°C. Schab delikatnie rozklep tłuczkiem do mięsa, dopraw soląi pieprzem. Następnie obtocz w mące i usmażna rozgrzanym oleju, na złoty kolor po 2 min z każdej strony. Usmażony schab, ułóż w naczyniu do zapiekania.
  3. W miseczce wymieszaj miód, musztardę, czosnek, odrobinę soli oraz liście rozmarynu. Posmaruj glazurą kawałki mięsa i skrop sokiem z cytryny. Wstaw na 15 min do piekarnika. Podawaj z marchewką i ziemniakami z wody.

 

Marchewka:

  •  500 g małych marchewek
  •  500 ml wywaru drobiowego z kostki
  •  50 g masła
  •  1 ząbek czosnku
  •  sól, pieprz 

Porcja dla 5 osób.

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz