-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Koktajl arbuzowy
Miąższ arbuza odkrój od skórki, włóż do dzbanka blendera. Dodaj kostki lodu, sok z cytryny i miód. Zmiksuj pulsacyjnie na...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg łososiowy
Na patelni (na oliwie) zeszklij drobno posiekany por, dodaj pokrojone w małą kostkę marchewkę i paprykę. Smaż kilka minut na małym ogniu.( czas...
-
12 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki z kurczaka faszerowana białymi warzywami z ziołową panierką
Pierś kurczaka przekrój na pół wzdłuż, dzięki temu uzyskasz 4 kawałki mięsa. Każdy kawałek rozklep tłuczkiem przez folię spożywczą, a...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak Cacciatore
Kurczaka nacieramy solą i pieprzem, po czym obsmażamy na patelni. Odkładamy w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojony na kawałki...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Donaty cynamonowe
W misce połącz wszystkie suche składniki – mąkę, cukier, przyprawy, proszek do pieczenia i sól. Dodaj mokre składniki – mleko,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak z piekarnika
Składniki marynaty wymieszaj razem. Natrzyj nią kurczaka i odstaw na 1h w chłodne miejsce. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni Celsjusza....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tortellini z Gorgonzolą
Tortellini to typowy dla Bolonii i Modeny rodzaj włoskiego makaronu faszerowanego różnymi nadzieniami. Bardzo często jada się je w Boże Narodzenie -...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kluski śląskie w sosie z żeberek z pieczarkami
Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz papryką, podsmażyć z obu stron na złoto. Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle, dodać do żeberek. Wlać bulion, dodać...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Marynowana papryka
Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w szerokie paski. W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy do niej pokrojoną paprykę i gotujemy 5 min....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek kruchy z polędwicy wołowej
Przygotowanie sosu: Gotujemy młode ziemniaki. Kurki po oczyszczeniu i wypłukaniu blanszujemy 2-3 min. w lekko osolonej wodzie. Siekamy drobno szalotkę,...