Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Quesadilla z pieczonymi warzywami i serem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Warzywa: marchew, seler i pietruszkę przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop oliwą, dopraw czosnkiem, ostrą papryką i solą. Piecz około 30 min, aż warzywa będą miękkie.
    2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp czerwoną cebulę. Podsmaż, aż zmięknie przez 2-3 min. Dodaj mięso, smaż ok. 5-7 min, aż się zetnie i lekko zarumieni. Następnie wsyp fasolę, przemieszaj i zalej przecierem pomidorowym. Dopraw ostrą papryką i solą, duś przez 5 min na małym ogniu.
    3. Zwiększ temperaturę piekarnika do 200°C. Na placki tortilli wyłóż nadzienie (mięso mielone, pieczone warzywa, ser, liście kolendry), przykryj drugim plackiem. Zapiekaj przez ok. 15 min, aż tortille będą chrupiące, a ser się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika, pokrój w trójkąty. Podawaj z jogurtem do maczania. 

    Przepis specjalnie dla klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów