Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zrazy wołowe zawijane w sosie grzybowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Plastry mięsa wołowego rozbić cienko tłuczkiem. Oprószyć pieprzem i posmarować z jednej strony musztardą.Na każdym położyć kawałek ogórka, kiełbasy, boczku, cebuli i papryki. Zawinąć i spiąć wykałaczkami. 
    2. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony i przełożyć do rondla (razem z tłuszczem ze smażenia). Podlać 1,5 szklanki gorącej wody lub bulionu warzywnego, dodać suszone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie.
    3. Dusić na wolnym ogniu około 1-1,5 godziny (do miękkości). W razie konieczności podlać wodą. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Zrazy podawać z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami. 

    CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 godz.

    Ilość porcji: 4   

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów