-
Panna cotta kawowa
Żelatynę rozpuść w kawie i odstaw, by napęczniała. Czekoladę rozpuść z mlekiem (w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej). Śmietankę podgrzej z...
-
Gruszki pieczone z serem
Gruszki umyj, przekrój na pół i delikatnie usuń gniazda nasienne. Połówki ułóż skórką do dołu na blasze wyłożonej...
-
Sajgonki z kurczakiem i kolendrą
Pierś kurczaka przekrój wzdłuż na pół i przełóż do miski. Dodaj pastę curry, sos sojowy, sól i pieprz, wymieszaj. Smaż na...
-
Pad Thai z krewetkami i tofu
Krewetki przekrój na pół, usuwając pancerz i ogonek. Tofu usmaż z każdej strony na złoty kolor na 6 łyżkach rozgrzanego oleju. W woku...
-
Korma z ciecierzycą i kalafiorem
Namoczoną ciecierzycę zalej wodą, dopraw solą, kurkumą oraz gorczycą i gotuj na małym ogniu przez 45 min. Różyczki kalafiora dopraw solą i...
-
Chrupiąca kaczka z ostrym sosem chilli
Kaczkę przygotuj do pieczenia: odetnij szyję i skrzydełka, usuń nadmiar tłuszczu przy udach. Do środka włóż pomarańcze wymieszane z cukrem i olejem...
-
Burger wege
Na rozgrzanej patelni podsmaż wege burgera z obu stron, w końcowej fazie połóż na jego wierzch plastry wegańskie. Po podsmażeniu przełóż w...
-
Śledź w czerwonym winie z żurawiną
Śledź w czerwonym winie z żurawiną Do dużej miski wlej szklankę czerwonego wina. Dodaj dwie łyżki żurawiny, łyżkę musztardy francuskiej oraz odrobinę...
-
Pierogi z białą kaszą gryczaną i twarogiem oraz śledź z karmelizowanym jabłkiem i korzennym majonezem
Pierogi z białą kaszą gryczaną i twarogiem Obierz cebule i pokrój je w kostkę. Smaż na oleju z dodatkiem liścia laurowego. Kaszę gryczaną...
-
Zupa rybna ze śmietaną i maślaną bułką tartą
Zupa rybna ze śmietaną i maślaną bułką tartą Obierz i pokrój w drobną kostkę włoszczyznę. Przesmaż ją w garnku na maśle aż się skarmelizuje....

