Sajgonki z kurczakiem i kolendrą - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sajgonki z kurczakiem i kolendrą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka przekrój wzdłuż na pół i przełóż do miski. Dodaj pastę curry, sos sojowy, sól i pieprz, wymieszaj. Smaż na oleju kokosowym po 5 minut z każdej strony. Po przestygnięciu pokrój w paski.
  2. Makaron ryżowy namocz w zimnej wodzie przez 30 min, odsącz i wrzuć do wrzątku. Gotuj 1 minutę, a następnie odcedź.
  3. Z mieszanki sałat, imbiru, ogórka, papryki, kiełków i kolendry przygotuj sałatkę. Wszystkie składniki wymieszaj i skrop olejem sezamowym.
  4. Papier ryżowy, najlepiej dwa płaty jednocześnie, włóż na 1 minutę do zimnej wody, a gdy zmięknie, delikatnie wyjmij. Ułóż na nim przygotowaną sałatkę, kurczaka i makaron. Załóż górną i dolną krawędź do środka, po czym zwiń w roladkę. Przekrój na pół.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów