Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Korma z ciecierzycą i kalafiorem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Namoczoną ciecierzycę zalej wodą, dopraw solą, kurkumą oraz gorczycą i gotuj na małym ogniu przez 45 min. Różyczki kalafiora dopraw solą i pieprzem.
  2. Obsmaż na 2 łyżkach oleju kokosowego, na rozgrzanej patelni grillowej. W szerokim rondelku rozgrzej resztę oleju kokosowego, podsmaż na nim imbir, cebulę i czosnek.
  3. Następnie dodaj sos Korma i gotuj 10 minut. Do sosu dodaj ciecierzycę i kalafiora oraz posiekaną dymkę. Gotuj 5 min. Podawaj z ugotowanym ryżem basmati.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz