Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Chrupiąca kaczka z ostrym sosem chilli

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kaczkę przygotuj do pieczenia: odetnij szyję i skrzydełka, usuń nadmiar tłuszczu przy udach. Do środka włóż pomarańcze wymieszane z cukrem i olejem sezamowym, liście laurowe, ząbki czosnku i imbir. Zepnij wykałaczką.
  2. Z wierzchu natrzyj solą i sosem sojowym. Odstaw na 20 min, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 165°C. Piecz 1,5 godz., po czym zwiększ temperaturę do 195°C i piecz jeszcze 4 minuty, by skórka zrobiła się chrupiąca.
  3. Z upieczonej kaczki usuń kości, a mięso pokrój na mniejsze kawałki. Podawaj z ryżem jaśminowym, ogórkiem i porem, ostrym sosem chili i sezamem uprażonym na suchej patelni.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz