Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pad Thai z krewetkami i tofu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Krewetki przekrój na pół, usuwając pancerz i ogonek. Tofu usmaż z każdej strony na złoty kolor na 6 łyżkach rozgrzanego oleju.
    2. W woku mocno rozgrzej resztę oleju, a następnie wybij jajka i porządnie wymieszaj. Dodaj do nich sos Sriracha i bardzo energicznie mieszaj. Cały czas mieszając, dodaj usmażone tofu i pokrojone krewetki, a w dalszej kolejności makaron. Zmniejsz ogień do połowy i smaż mieszając przez 4 minuty.
    3. Na koniec dodaj sos do Pad Thai, orzeszki, dymkę i odsączone kiełki fasoli mung. Dopraw sokiem z 1 limonki i cukrem trzcinowym. Podawaj z połówkami limonki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów