Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pad Thai z krewetkami i tofu

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki przekrój na pół, usuwając pancerz i ogonek. Tofu usmaż z każdej strony na złoty kolor na 6 łyżkach rozgrzanego oleju.
  2. W woku mocno rozgrzej resztę oleju, a następnie wybij jajka i porządnie wymieszaj. Dodaj do nich sos Sriracha i bardzo energicznie mieszaj. Cały czas mieszając, dodaj usmażone tofu i pokrojone krewetki, a w dalszej kolejności makaron. Zmniejsz ogień do połowy i smaż mieszając przez 4 minuty.
  3. Na koniec dodaj sos do Pad Thai, orzeszki, dymkę i odsączone kiełki fasoli mung. Dopraw sokiem z 1 limonki i cukrem trzcinowym. Podawaj z połówkami limonki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz