-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak pieczony z jarmużem i ziemniakami
Rozgrzej piekarnik do 200°C. W naczyniu do zapiekania wymieszaj ziemniaki, jarmuż, cebulę oraz czosnek. Skrop połową oliwy, cytryną, dopraw solą i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona pierś z kaczki z sosem Hoisin
Piersi z kaczki umyj, osusz i delikatnie ponacinaj skórę. Natrzyj je solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni skórą do dołu przez ok. 10...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krewetki z warzywami w sosie czosnkowym
Rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju kokosowego. Wrzuć pozbawione ogonków krewetki oraz czosnek i smaż kilka minut ciągle mieszając, by nie przypalić...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka faszerowana po polsku
Kaczkę natrzyj z zewnątrz i wewnątrz solą i pieprzem, a od wewnątrz majerankiem i czosnkiem. Odstaw na 1-2 godz. w chłodne miejsce. Wątróbkę...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wrapy z łososiemi domowym sosem czosnkowym
Łososia pokrój w ok. 3 cm kostkę, natrzyj oliwą, przypraw i usmaż na patelni grillowej. (czas trawania 10 min) Do wysokiego naczynia wbij jajko...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tarta z owocami
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy stopniowo w trakcie zagniatania kawałki masła i cukier. Następnie wbijamy jajko oraz dodajemy łyżkę wody, aż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z arbuzem, ogórkami i serem feta
Z arbuza (np. łyżeczką) wykrawaj miąższ na kształt „kulek” . Ogórka pokrój w kostkę, cebulę - w piórka. Wszystkie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg ze smażonymi w cieście krążkami cebuli i zieloną sałatą
Pstrągi przypraw solą i pieprzem, obtocz w mieszance mąki i 3 łyżek bułki tartej. Smaż z obu stron na złoto na rozgrzanym oleju. Sałatę podziel na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz wołowy z fasolą i pomidorami z kaszą
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie ok. 20 min. Fasolę odlej, przepłucz i zalej 1,5 l wody, zacznij gotować. Mięso dopraw solą, pieprzem, liściem...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Placuszki z wczesnych ziemniaków
Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach. Obierz, utłucz na gładkie puree i ostudź w lodówce. Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na oleju. Połącz z...