-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flaki po rzymsku
Flaki jada się w wielu włoskich regionach – i każdy z nich ma swój własny, tradycyjny sposób ich przyrządzania. Niezależnie jednak od...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka pieczona po poznańsku
Kaczkę natrzyj z zewnątrz i wewnątrz solą i pieprzem, a od środka dodatkowo majerankiem. Do środka kaczki włóż pokrojone na ćwiartki jabłka...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Śledzie korzenne
Cebule posiekaj, a przyprawy rozgnieć w moździerzu. Filety śledziowe zalej chłodną wodą i odstaw na godzinę. Następnie osusz je i nasmaruj z obu...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Lekki koktajl grapefruitowy
Owoce obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj na gładki napój. W razie konieczności (gdy napój okaże się zbyt...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Lasagne z mięsem
W głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, marchew i seler. Dodaj mięso i smaż przez kilka minut. Wlej wino i poczekaj aż odparuje, po...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś po marokańsku
Chcesz, by w Twojej kuchni zagościły marokańskie smaki i zapachy? Ten prosty przepis na łososia sprawi, że jesień ustąpi miejsca śródziemnomorskiemu...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz z fasolką i suszonymi śliwkami
Mięso umyj i pokrój w kostkę o boku 2-3 cm. Boczek pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Mięso natrzyj solą,...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryżowa sałatka z winogronami i kukurydzą
Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Ostudź. W dużej misce połącz ryżz pokrojonymi na pół winogronami, rodzynkami i kukurydzą. Dodaj...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karp w sosie warzywno-pieczarkowym
Filety karpia pokrój na 4 porcje każdy. Przypraw soląi pieprzem, obtocz w mące pszennej i usmażna złoto, z obu stron na oleju....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa z mleczka kokosowego z krewetkami
W dużym garnku zagotuj 1 l wody. Wrzuć krewetki, gotuj 10 min, po czym wyjmij je przy pomocy łyżki cedzakowej. Do wywaru z krewetek włóż...