Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg ze smażonymi w cieście krążkami cebuli i zieloną sałatą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pstrągi przypraw solą i pieprzem, obtocz w mieszance mąki i 3 łyżek bułki tartej. Smaż z obu stron na złoto na rozgrzanym oleju.
    2. Sałatę podziel na mniejsze kawałki, wymieszaj z pokrojonym w plasterki ogórkiem i papryką. Skrop oliwą, sokiem z cytryny i przypraw do smaku.
    3. Cebulę pokrój w ok.1 cm krążki, rozdziel je, obtocz w mące. Z ½ szklanki mąki, mleka, 3 łyżek bułki tartej, proszku do pieczenia, szczypty soli, 1 jajka przygotuj gęste ciasto. Maczaj w nim krążki cebuli, smaż na złoto na rozgrzanym oleju.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów