Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pstrąg ze smażonymi w cieście krążkami cebuli i zieloną sałatą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi przypraw solą i pieprzem, obtocz w mieszance mąki i 3 łyżek bułki tartej. Smaż z obu stron na złoto na rozgrzanym oleju.
  2. Sałatę podziel na mniejsze kawałki, wymieszaj z pokrojonym w plasterki ogórkiem i papryką. Skrop oliwą, sokiem z cytryny i przypraw do smaku.
  3. Cebulę pokrój w ok.1 cm krążki, rozdziel je, obtocz w mące. Z ½ szklanki mąki, mleka, 3 łyżek bułki tartej, proszku do pieczenia, szczypty soli, 1 jajka przygotuj gęste ciasto. Maczaj w nim krążki cebuli, smaż na złoto na rozgrzanym oleju.

Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz