Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tarta z owocami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy stopniowo w trakcie zagniatania kawałki masła i cukier. Następnie wbijamy jajko oraz dodajemy łyżkę wody, aż składniki się połączą. Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na ok. 1 h.
    2. >Wałkujemy ciast na ok. 5 mm placek, przenosimy na tortownicę (24 cm średnicy), wyklejamy ciastem dno oraz boki. Ciasto nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem i obciążamy suchą fasolą. Wstawiamy do piekarnika nagranego do 180˚C i pieczemy 20 minut. Następnie zdejmujemy papier z fasolą i pieczemy jeszcze 15 minut. Pozostawiamy do wystudzenia.
    3. Ser mascarpone  mieszamy z sukrem waniliowym oraz ubitą śmietaną – masę przekładamy na tartę. Borówki oraz porzeczki przekładamy nakrem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy