-
Nogi kaczki w czerwonym curry z ananasem i makaronem chowmein
Nogi kaczki przygotuj według instrukcji z opakowania. W woku niezbyt mocno rozgrzej olej kokosowy (żeby przyprawy się nie przypaliły) i podsmaż na nim...
-
Udka z kurczaka w sosie korma z chlebkiem naan
Umyte i osuszone udka z kurczaka natrzyj solą i pieprzem, a następnie wymieszaj z marynatą sporządzoną z 3 łyżek oleju kokosowego, papryki, 2...
-
Filety z dorsza w kwaśnym sosie z imbirem
Czosnek, imbir i trawę cytrynową wymieszaj z sokiem z 3 limonek, sosem rybnym, sosem sojowym, cukrem, solą oraz pieprzem. Filety z dorsza oprósz...
-
Morszczuk w mleczku kokosowym
Morszczuka wymieszaj z czosnkiem, sokiem z 2 limonek oraz solą, następnie odstaw w chłodne miejsce na 20 minut. Mleczko kokosowe zagotuj z cukrem i sosem...
-
Halibut w sosie Goan
W rondlu dobrze rozgrzej olej kokosowy (pół łyżki odłóż). Oba rodzaje mąki połącz z jajkami i 100 ml wody, dodaj wiórki kokosowe,...
-
Żeberka pieczone z ryżem jaśminowym
Żeberka ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej dołączonym do opakowania sosem i posyp sezamem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz 20...
-
Rostbef w ostrym sosie bazyliowym
Steki przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki szerokości 5 mm. Wymieszaj z 1 łyżką oleju kokosowego oraz solą i pozostaw na...
-
Makaron vermicelli z szynką i kolendrą
Mięso dopraw solą, pieprzem, połową sosu sojowego i ostrygowego oraz kolendrą. Umieść je w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do...
-
Pad Thai z kurczakiem i tofu
Polędwiczki z kurczaka wymieszaj z 2 łyżkami sosu Pad Thai, a następnie obsmaż z każdej strony w rozgrzanym woku na 0,5 łyżki oleju kokosowego i...
-
Makaron ryżowy z cielęciną i warzywami
Cielęcinę pokrój na mniejsze kawałki, dopraw do smaku solą i pieprzem, nasmaruj olejem kokosowym i usmaż na patelni. Dodaj trawę cytrynową, podlej...

